Τηγανίτες από κολοκυθάκι και πατάτες με καρύδια

ΔΙΑΤΡΟΦΗ / Κυριακή 31 Αυγούστου 2025, 06:30 / Συν 1
Αν θέλετε να φτιάξετε μπιφτέκια λαχανικών στο σπίτι, η διαδικασία μπορεί να σας φανεί λίγο χρονοβόρα στην αρχή. Οπότε αυτή είναι μια εναλλακτική που θα σάς γλυτώσει χρόνο, αλλά το αποτέλεσμα αξίζει. Είναι πεντανόστιμα και χορταστικά, και γίνονται ακόμα καλύτερα μετά από λίγες ώρες στο ψυγείο, ή παρέα με δροσερό τζατζίκι.
Υλικά
1 κ.σ. συν 1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι αλεύρι ολικής
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
3 κ.σ. άπαχο γάλα ή γάλα αμυγδάλου
Μισό κιλό πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους (5 μεσαίου μεγέθους πατάτες)
1 μικρό κολοκυθάκι, τριμμένο στη μεγαλύτερη τρύπα του τρίφτη
1/4 φλιτζάνι καρύδια, ψιλοκομμένακαι καβουρδισμένα
Εκτέλεση
Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια. Σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι τα κρεμμύδια να ροδίσουν και να καραμελώσουν. Αφαιρέστε τα και αφήστε τα στην άκρη.
Ενώ τα κρεμμύδια σοτάρονται, στύψτε την περίσσεια νερού από το τριμμένο κολοκυθάκι και κρατήστε το.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι ολικής, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και αφήστε το στην άκρη.
Σε ένα μπλέντερ προσθέστε τις πατάτες και το άπαχο γάλα και χτυπήστε μέχρι να γίνουν πουρές. Προσθέστε στο μπολ τα ξηρά υλικά και χτυπήστε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Ρίξτε τα υλικά του μπλέντερ σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε το τριμμένο κολοκυθάκι και τα σοταρισμένα κρεμμύδια.
Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
Όταν το τηγάνι ζεσταθεί, προσθέστε ποσότητα ενός τετάρτου φλιτζανιού από το μείγμα πατάτας και απλώστε το σε τηγανίτες διαμέτρου 10 εκατοστών.Σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν από κάθε πλευρά. Πασπαλίστε με καβουρδισμένα καρύδια. Δοκιμάστε να σερβίρετε με μπρόκολο ή μια ελαφριά σαλάτα με ανάμεικτα λαχανικά.
Πηγή: iatronet.gr


